Ordu’nun unutulmuş değerleri gün yüzüne çıkıyor!

Ordu’nun Unutulmuş Değerleri Gün Yüzüne Çıkıyor

Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTUR aracılığıyla Ordu’nun 19 ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş olan hediyelik eşyaların tekrar hayata geçirilmesi için başlatılan çalışmalar hız kazanıyor. ORTUR tarafından Altınordu ilçesi Kirazlimanı Yaşam Merkezi’nde “Hediyelik Eşya ve Tasarım Atölyesi” açılarak üretim ve satış imkanı sunulmaya başlandı.

Kirazlimanı’nda faaliyete geçen atölyede her ay belirli günlerde fikir üretme çalışmaları da yapılacak. Başlangıçta 20 kişilik gruplar halinde gerçekleştirilecek olan workshoplara başvuruları Büyükşehir Belediyesi OBB tasarım atölyesinin Instagram adresinden yapmak mümkün olacak.

“Ordu’nun Tarihine Sahip Hediyelik Eşyalar Üretiliyor ve Doğrudan Satılıyor”

Unutulmaya yüz tutmuş hediyelik eşyaların tekrar hayata geçirilmesi amacıyla başlatılan projenin önemine vurgu yapan Hediyelik Eşya ve Tasarım Atölyesi sorumlusu Ebru Özyurt, 19 ilçeden üretilen ürünlerin doğrudan alıcıya ulaşacağını belirtti. Özyurt, “Ordu Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTUR’un işlettiği mağazamızda, Ordu’nun tarihi değerlerine sahip hediyelik eşyalar üretiliyor ve doğrudan satışa sunuluyor. Atölyemizde soğuk seramik, bambu ürünler, rölyefler, kağıt ip çantalar, kilim, kolan, kabak oymacılığı gibi ürünler bulunmaktadır. Ayrıca yakın zamanda workshop çalışmalarına da başlayacağız. Bu önemli noktanın oluşturulmasında katkısı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Burası Bizim İçin Özel Bir Yer”

Ordu’nun unutulmuş hediyelik eşyalarının yeniden gün yüzüne çıkarılmasında rol oynayan kursiyerler, “Bu mekan bizim için gerçekten özel bir yer. Zamanımızı keyifli ve verimli bir şekilde geçirirken, şehrimizin tarihi hediyelik eşyalarını yeniden canlandırıyoruz. Workshop sırasında zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Ordu’ya böyle bir alan kazandırılmış olması bizi mutlu ediyor. Emekleri geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştular.

Related Posts

Pul biber ihracatında tatlı rekor: 74 ülkeye satış, en çok alan Almanya!

Türkiye, 2025’in ilk yarısında 74 ülkeye toplam 7,1 milyon dolarlık pul biber ihraç etti. Almanya, Hollanda ve İngiltere en çok ihracat yapılan ülkeler oldu.

Japonya’da iflaslar 11 yılın zirvesinde

Tokyo Shoko Research Ltd. verilerine göre Japonya’da kurumsal iflaslar 2025 yılının ilk yarısında 4.990’a yükselerek son 11 yılın en yüksek seviyesine yükseldi.

Gökyüzünde kripto çağı başlıyor

Emirates havayolları, ödeme yöntemlerine kripto para eklemek için ön anlaşma imzaladı.

Yeni açıklanan enflasyon verileri şaşırttı: Mısır ekonomisinde toparlanma sinyali

Mısır İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, ülkenin yıllık kentsel enflasyonu Haziran 2025’te yüzde 14.9 olarak ölçüldü. Mayıs ayında bu oran yüzde 16.8 seviyesindeydi. Ekonomistlerin tahmini ise yüzde 16.2 düzeyindeydi. Bu sonuçla birlikte ülkede …

Mavi Vatan’a Türk imzası: 200 asker, 2 helikopter ve 41 bin beygir güçle yola çıkıyor

Adını, kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale topraklarından alan TCG Gelibolu (F-493), teknik kapasitesi, yerli savunma sistemleriyle güçlendirilmiş altyapısı ve 200 kişilik mürettebatıyla Türk donanmasının en güçlü unsurlarından biri olarak …

Askerin ‘omuzdaşı’ oldu: 3 ülkede kullanımda yenileri için görüşülüyor! Tehdidi tespit edip sınıflandırıyor, askeri uyarıyor

Lazer güdümlü tehditleri tespit eden ve operatörlere yön bilgisi sunan sistemler geliştiren Türk savunma sanayisi şirketi Nero Endüstri, zırhlı araçların ardından personelin güvenliğini artırmak için geliştirdiği teknolojinin geldiği güncel durumu …