Hala sigara mı içiyorsunuz? Akıllı saat daha hızlı bırakmanıza yardımcı olabilir

Akıllı Saat Kullanarak Sigarayı Bırakma Yöntemi Test Edildi

Bristol Üniversitesi araştırmacıları, katılımcıların üçte ikisinin akıllı saatlerin yerleşik hareket sensörleri aracılığıyla sigarayı bırakabileceğini ortaya koyan bir uygulama geliştirdi.

Bu yazılım sayesinde sigara içme alışkanlıklarını fark eden uygulama, el hareketlerini tanıyarak kullanıcıya önlem mesajları iletiyor.

Uygulama, 18 katılımcı üzerinde yapılan test sonuçlarına göre, sigarayı bırakmak isteyen insanların hareket sensörleri aracılığıyla elde ettikleri farkındalığın arttığını gösterdi.

Test edilen katılımcılardan %66’sı uygulamanın hem uygulanabilir hem de kabul edilebilir olduğunu ifade etti. Bu müdahale için akıllı telefon bağlantısına ihtiyaç duyulmuyor.

Sağlık Uzmanlarından Sigarayı Bırakma Tavsiyeleri

Bristol Tütün ve Alkol Araştırma Grubu’ndan Chris Stone, akıllı saatlerin sigara içme alışkanlıklarını değiştirmede etkili olabileceğini belirtti.

Stone, sigarayı bırakmaya çalışanların karşılaştığı zorlukları anlayarak, akıllı saatler aracılığıyla müdahale edilmesinin başarı şansını artırabileceğini vurguladı.

Sigara içmenin kanser riskini arttırdığı bilinmekte olup, sigarayı bırakmanın bu riski azaltmanın en etkili yol olduğu kaydediliyor.

Cancer Research UK’den Alizée Froguel, araştırmanın sigarayı bırakmak için yeni yöntemler geliştirme potansiyeline işaret etti. Ancak etkinliğin değerlendirilmesi için daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Sigara İçme Oranları Ülkeler Arasında Değişkenlik Gösteriyor

Ulusal İstatistik Ofisi verilerine göre, Birleşik Krallık’ta sigara içenlerin oranı azalmış olsa da hala 6 milyondan fazla yetişkin sigara kullanımına devam ediyor.

ABD’de sigara kullanımı halen yaygın olup, nüfusun %11,6’sı sigara içiyor. AB’de ise sigara içme oranları ülkelere göre değişkenlik gösteriyor. Bulgaristan’da bu oran %35 iken, İsveç’te %8 olarak kaydediliyor.

Kısacası, akıllı saatler kullanılarak sigarayı bırakmanın önemli bir adım olabileceği araştırmalarla desteklenmekte ancak başarılı olmak için çeşitli yöntemlerin bir arada kullanılması gerektiği vurgulanıyor.

Related Posts

İsrailliler yıkıma şaşırdı… Daha önce böyle bir şey yaşamadık

İran, İsrail’in ‘Yükselen Aslan’ isimli hava ve dron saldırısına önceki akşam 100 balistik füzeyle misillemede bulunurken hava savunma sistemini geçen bazı füzeler İsrail’in başkenti Tel Aviv, Ramat Gan ve Rişon Lezion yerleşimlerinde büyük hasara yol açtı.

CHP’nin 10. mitingini Bayburt’ta: Miting alanına engel, üniversite tatil KYK yurtları boşaltıldı

CHP’nin ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinglerinin 10’cusunu Bayburt’ta gerçekleştirilecek. CHP’nin istediği alanda miting yapılmasına izin verilmezken, kentteki üniversite tatil edilerek KYK yurtlarının boşaltılması istendi.

İmamoğlu duruşmaya gelmezse ne olacak?

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nun ”bilirkişi” davası bugün saat 10.30’da görülecek. İmamoğlu’nun ve avukatlarının katılmayacağı duruşmada ne olacak?

İsrail, yardım bekleyen Gazzelilere saldırdı: En az 22 kişi yaşamını yitirdi

İsrail ordusu, Gazze’de yardım bekleyen Filistinlilerin üzerine ateş açtı. Saldırı sonucu en az 22 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kurşun geçirmez camın arkasından konuştu: Gerilim daha da arttı

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Karolina’da kurşun geçirmez camın ardında konuşma yaptı. Los Angeles’taki şiddet olaylarına karışan göstericilerle ilgili Trump, “Bunlar diğer ülkelerin bayraklarını gururla taşıyorlar ama Amerikan bayrağını taşımıyorlar, onu sadece yakıyorlar. Amerikan bayrağını yakanlar bir yıl hapis cezasına çarptırılmalı.” diye konuştu.

Rospotrebnadzor Başkanı Popova: Yapay zeka hem biyogüvenliğe zarar verebilir hem de fayda sağlayabilir

Rospotrebnadzor Başkanı Anna Popova, yapay zekanın biyogüvenliğe büyük zararlar verebileceği gibi fayda da sağlayabileceğini, bunun tamamen kimin elinde olduğuna bağlı olduğunu gazetecilere açıkladı.