Bu hastalığın kadınlarda görülme oranı şaşırtıyor

Kadınlarda İdrar Kaçırma Sorunu ve Tedavi Yöntemleri

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, idrar kaçırmanın kadınlarda kontrol edilemeyen bir durum olduğunu ve fiziksel-psikolojik sorunlara neden olduğunu belirtti. Bu durumun sosyal yaşamı kısıtladığını, hijyen sorunlarına yol açtığını ve kadınların özgüvenini etkilediğini söyledi. İdrar kaçırmanın yaşla birlikte sıklığının arttığını vurgulayan Ural, özellikle orta yaş ve üzerindeki kadınlarda sıkça görüldüğünü ifade etti. Orta yaş üzerindeki her 2 kadından 1’inin idrar kaçırma sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

‘Farklı Tipleri Var, Tedavi Buna Göre Değişiyor’

Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, idrar kaçırmanın farklı türleri olduğunu ve doğru tanının önemli olduğunu belirtti. Stres tipi inkontinansın karın içi basıncını artıran durumlarda, sıkışma tipi inkontinansın ise aniden gelen tuvalet ihtiyacıyla karakterizedir. Miks tip inkontinansın ise her iki tipin bir arada görüldüğünü açıkladı.

‘Doğru Tanı, Doğru Tedavi İçin Şart’

Hastalarda detaylı bir değerlendirme yapılması gerektiğini belirten Ural, hastanın öyküsünün, kullandığı ilaçların ve ek sağlık problemlerinin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, yapılan tetkikler ve fizik muayene sonucunda uygun tedavi yönteminin belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

‘Tedavi Mümkün, Çözüm Çok Yönlü’

İdrar kaçırmanın tedavi edilebilir bir sorun olduğunu belirten Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, yaşam tarzı değişiklikleri, diyet düzenlemeleri, pelvik taban kaslarını güçlendirici egzersizler, medikal tedaviler, cerrahi seçenekler, PRP ve lazer uygulamalarının tedavi sürecinde kullanılabileceğini ifade etti. Erken başvuru ve doğru tedavi yöntemi ile hastaların konforlu bir yaşama kavuşabileceğini belirtti.

Related Posts

Tetanos aşısı ve ilk yardım hayat kurtarır: Uzmanlar uyardı

Uzmanlar yaz aylarında parklarda oynayan çocukların tetanos riskine karşı uyarıyor. Aşı takvimi ve ilk yardım bilgisi hayati önem taşıyor.

Göbekle gelen düşüş

Göbek çevresi büyüdükçe erkeklik hormonu azalıyor. Kilo kaybetmek, sadece görünümü değil, hormonu da geri getiriyor. Beslenme düzeni, insülin direnci, uyku ve bağırsak sağlığı da testosteron seviyesini etkiliyor. Peki hangi yiyecekler destek sağlar?

2025 Mart TUS Tercihleri

2025 Mart TUS’da Ek Tercihe kalan boş kontenjanlar açıklandı. Uzman doktor adaylarının tercih etmediği branşlar dikkat çekti. 

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan şap hastalığına karşı önlemler açıklaması: Hayvan satış yerleri geçici süreyle kapatıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan şap hastalığına karşı önlemler açıklaması: Hayvan satış yerleri geçici süreyle kapatıldı

SGK’nin geri ödeme listesine 5 kanser ilacı daha alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 farklı kanser tedavisinde kullanılan 5 farklı ilacın SGK geri ödeme kapsamına alındığını bildirdi.

Çatlamış yumurta en tehlikelisi! Rafa asla değdirmeyin, sonu kötü bitiyor

Yumurta, mutfağın vazgeçilmez besinlerinden biridir. Kahvaltıdan akşam yemeğine, tatlılardan tuzlulara kadar sayısız tarifte yerini alır. Ancak bu temel gıda, yanlış saklama yöntemleri nedeniyle sağlık risklerine yol açabilir. İşte çatlamış yumurtalar hakkında bilmeniz gereken detaylar.